Учасники акції громадянської непокори у Києві не проводитимуть сьогодні пікетів біля будинку Верховного Суду України. Про це зі сцени на Майдані Незалежності заявив народний депутат України Петро Порошенко, повідомляють мережеві ЗМІ.
`Ми віримо, що Верховний Суд здатен прийняти чесне й справедливе рішення, що його судді є справжніми українцями та витримають тиск, який чинять на них, - заявив він.
Петро Порошенко розповів про тиск, що здійснює влада на суддів Верховного Суду.

Зокрема, за словами пана Порошенка, на першому поверсі Верховного Суду зараз є бійці ОМОНу, які не пускають суддів на роботу.
«За 1 тиждень ми зробили більше, ніж за 13 років незалежності України», - сказав Порошенко. Він також відзначив, що сьогодні – історичний день, тому що починається розгляд Верховним Судом скарг кандидата на пост Президента Віктора Ющенка і його довірених осіб на «нечесну владу в Україні, що спотворила волевиявлення громадян і має нести за це відповідальність».
«Ми сьогодні зможемо продемонструвати наш високий рівень довіри до честі, моралі, порядності, легітимності цього Верховного Суду», - відзначив Порошенко і заявив, що біля будинку ВС «пікетів майдану не буде, тому що ми віримо, що Суд – суд український, суд чесний і здатний прийняти чесне і справедливе рішення».
Петро Порошенко закликав учасників акції скандувати: «Судові – честь!».
Нагадаємо, що сьогодні, 29 листопада, об 11 годині розпочалося засідання Верховного Суду, де буде розглянуто питання визнання фальсифікованих результатів виборів, оприлюднених ЦВК.

ІМІ