Сьогодні позачергова сесія Донецької обласної ради прийняла рішення визнати офіційну постанову ЦВК за результатами виборів Президента України легітимною і такою, що повною мірою відповідає Конституції України і чинному законодавству України. Крім того, сесія повністю визнала легітимність обраного Президента України Віктора Януковича.

Як передає УНІАН, донецькі депутати облради ухвалили: `Попередити про можливість надзвичайної суспільно-політичної ситуації в Україні в зв`язку із незаконними діями Віктора Ющенка і його прихильників, які загрожують конституційному ладу, суспільній безпеці, життю і здоров`ю громадян України.

Висловити недовіру Верховній Раді України, яка заграє з опозицією і самозванцем Ющенко.

Вимагати від опозиції розблоковувати всі державні установи і не перешкоджати органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування здійснювати їхні законні повноваження.

Доручити голові обласної державної адміністрації Анатолію Близнюку:

- розробити структуру і положення про виконавчий комітет і його персональний склад, кошторис витрат на його утриманні і подати на затвердження обласній раді;

- розробити і приступити до негайного здійснення комплексу заходів з ефективного управління Донецькою областю і забезпечення правопорядку;

- забезпечити координацію діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування і територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади;

- запропонувати голові обласної державної адміністрації Близнюку Анатолію Михайловичу очолити виконавчий комітет обласної ради.

Для забезпечення охорони всіх об`єктів, які забезпечують життєдіяльність територіальної громади області створити місцеву міліцію за рахунок коштів обласного бюджету. Це передбачено законом про місцеве самоврядування і законом про міліцію України.

Рекомендувати районним радам провести позачергові сесії районних рад, створити виконавчі комітети районних рад з попереднім голосуванням їх персонального складу з виконавчим комітетом обласної ради.

Доручити голові облради Борису Колеснікову координацію спільних дій зі стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні з Верховною Радою автономної республіки Крим, Дніпропетровською, Луганською, Запорізькою, Миколаївською, Одеською, Харківською, Херсонською обласними радами, Севастопольською міською радою.

Контроль над виконанням цього рішення покласти на голову обласної ради Б.Колеснікова`.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Президент України Леонід Кучма назвав незаконними ідеї створення автономій на території України. `Ідеї, які висловили керівники місцевих органів державної влади, не відповідають ні Конституції, ні українському законодавству`, - підкреслив Л.Кучма.

Джерело: УНІАН