УМВС Івано-Франківської області звернулась до мешканців Прикарпаття та працівників правоохоронних органів краю ыз наступною заявою:

`Останніми днями в Україні різко загострилася суспільно-політична ситуація, котра може вийти з-під контролю. В державі та населених пунктах області зокрема проводяться масові заходи, на яких органи внутрішніх справ забезпечують охорону громадського порядку. Ми вдячні організаторам та учасникам велелюдних мітингів та народних віче за витримку і толерантність, підтримку працівників міліції у забезпеченні правопорядку. Співробітники органів внутрішніх справ, які знаходяться на службі, прийняли Присягу і завжди залишаються вірними народу України, суворо дотримуючись Конституції і чинного законодавства.

Ми, керівний склад органів внутрішніх справ Івано-Франківської області, зважаючи на загрозу втрати Україною суверенітету у зв’язку з оголошенням рішення центральної виборчої комісії України, не можемо бути осторонь тих процесів, які відбуваються в державі, і заявляємо наступне:

1. У ситуації, що склалася головним завданням органів внутрішніх справ є забезпечення правопорядку, недопущення кровопролиття і дотримання законності.

2. Залишаємося вірними українському народу, Присязі і закликаємо до цього особовий склад прикарпатської міліції, працівників інших правоохоронних органів.

3. Підтримуємо волевиявлення мешканців Прикарпаття та рішення органів місцевого самоврядування щодо забезпечення охорони громадського порядку в краї.

Новий вибір 2004