Віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів не може виконувати свої бюджетні зобов`язання. Про це він сказав журналістам по закінченні засідання Ради національної безпеки й оборони України, як повідомляє УНІАН.

`Втрати доходів державного бюджету ставлять під сумнів можливість уряду виконати усі свої зобов`язання`, – сказав М.Азаров. Він підкреслив, що доходи бюджету зменшилися в зв`язку з подіями останнього тижня, і ситуацію можна виправити лише у разі стабілізації ситуації. `Сьогодні ми повинні констатувати, що цей тиждень призвів до погіршення економічної ситуації`, – сказав М.Азаров. Він сказав, що особливо небезпечним є бюджетний сепаратизм, тобто відмова від перерахування доходів регіонів у державний бюджет.

Він також повідомив, що уряд має намір звернутися до лідерів блоку партій `Наша Україна` із пропозицією провести спільне засідання і спільно визначити заходи для стабілізації економічної ситуації. Він підкреслив, що блокування роботи уряду не дає Кабмінові можливості оперативно вирішувати поточні питання.

Водночас М.Азаров сказав, що уряд визнає за своїми опонентами право на протест.

Як повідомляє УНІАН, у п`ятницю, 26 листопада, надзвичайна сесія Харківської обласної ради обрала Євгена Кушнарьова головою ради та головою облвиконкому. Облвиконкому підпорядковані обласна міліція, структура МНС, було ухвалено припинити перерахування з області коштів до державного бюджету.

Джерело: УНІАН