Збори депутатів місцевих рад Вінницької області прийняли резолюцію, у якій закликали Президента України Леоніда Кучму звільнити прем`єр-міністра Віктора Януковича і всіх посадових осіб виконавчої влади, причетних до фальсифікацій на виборах, а також розпустити нинішній склад ЦВК і провести 12 або 19 грудня повторне голосування 2-го туру виборів Президента України, як повідомляє УНІАН.

В резолюції схвалюється рішення Верховної Ради, яким визнані не дійсними результати виборів 21 листопада поточного року, оголошені ЦВК, засуджуються дії посадових осіб Східної і Південної частини України зі створення автономії та закликають до розколу країни.

Резолюція рекомендує сесіям районних і обласних рад прийняти рішення про створення виконавчих органів відповідних рад, що повинні перебрати на себе функції місцевих держадміністрацій.

Збори депутатів місцевих рад прийняли рішення створити обласна координаційна рада, що буде координувати діяльність місцевих органів самоврядування в питаннях забезпечення конституційних прав і воль громадян на період установлення легітимних органів влади.

Резолюція була прийнята одноголосно 172 депутатами обласний, районних, міських і сільських рад з 22 районів області, які брали участь у зборах.

Джерело: УНІАН