Комітет із захисту Конституції і демократії, створений в Одесі на підтримку ініціатив Комітету національного порятунку, з сьогоднішнього дня організовує на Думській площі наметове містечко на підтримку Віктора Ющенка, про що повідомляє УНІАН.

Як повідомляє комітет, на проспекті Шевченка та Думській площі щодня проходять мітинги, участь в яких бере до 5 тисяч осіб. На вівторок, 30 листопада, учасниками акції запланована хода по місту.

Комітет із захисту Конституції і демократії закликає одеситів `стати на захист Вітчизни і свого багатонаціонального міста Одеса`. `Тільки наша активна громадська позиція може врятувати Одесу, наших рідних і близьких від свавілля влади і спотворення права на волевиявлення`, – заявляє комітет. В структурі комітету сформовано добровільні народні дружини для самооборони і самозахисту. Ініціатори пояснюють їх існування необхідністю забезпечення громадського порядку. Під охорону комітету взято найголовніші комунальні підприємства міста, органи державного і місцевого самоврядування.

Між тим, в Одесі проходять і недовготривалі мітинги на підтримку Віктора Янукович. Як повідомляє Комітет із захисту Конституції і демократії, мітинги проводяться за жорсткими списками. На них споряджають державних службовців, переважно працівників облдержадміністрації.

Джерело: УНІАН