У п’ятницю, 26 листопада, під час мітингу у Чернігові міліцією проти мирних демонстрантів було застосовано гази та кийки, повідомляє прес-служба `Нашої України`.

Команду на застосування сили дав перший заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Іван Кочубей. Від нападу правоохоронців постраждала літня жінка Валентина Татарчук, яка отримала струс мозку та перелом двох ребер. Крім того, понад 30 осіб звернулися до `швидкої допомоги` зі скаргами на утруднене дихання та біль в районі серця. Потерпіли під час виконання службових обов`язків редактор газети `Біла хата` Інеса Фторова та фотокореспондент газети `Сіверщина` Юрій Чайковський.

Після застосування кийків та газів на мітингу люди самі зірвали погони з полковника Кочубея, а вчора, 27 листопада, мітинг чернігівців перемістився з центральної площі до будинку обласної прокуратури. Громадяни вимагали порушення кримінальної справи по факту застосування спецзасобів проти мирних людей. До мітингуючих вийшов перший заступник обласного прокурора Євген Ходико, який повідомив, що в понеділок, 29 листопада, будуть готові висновки прокуратури, з якими він запропонував ознайомитись делегації мітингуючих.


Прес-служба `Нашої України`