Прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ і мер Москви Юрій ЛУЖКОВ у неділю прибули до Луганська, звідки відправляться в Сіверськодонецьк для участі в з`їзді представників органів місцевого самоврядування і виконавчої влади південного сходу України.

Як передає NEWSru, літак В.ЯНУКОВИЧА здійснив посадку в аеропорту Луганська о 9.55, раніше, о 9:15, там же приземлився літак з Ю.ЛУЖКОВИМ на борту.

Після короткої зустрічі вони відправилися до Сіврськодонецька, де відбудеться з`їзд, на який планується прибуття 3,5 тис. делегатів із 17 регіонів України - Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської області, Криму і Севастополя.

Як повідомлялося, одним із головних питань з`їзду стане розгляд можливості організації робочої групи зі створення і формування податкової, платіжної, банківської, фінансової системи південно-східних областей.

Раніше керівництво Донецької, Дніпропетровської, Луганської і Харківської областей ініціювало зміни в системі управління, направлені на розширення повноважень регіонів. Обговорюється також можливість проведення референдумів про створення автономій. Передбачається, що цю проблему буде обговорено в числі інших на форумі.

УНІАН