Ситуація у різних навчальних закладах міста неоднозначна і подекуди напружена, що виявилось у зверненнях студентів які переживають за наслідки невідвідування занять. Побоювання студентів викликане відповідним ставленням чи то деканатів, чи то ректоратів, чи то окремих викладачів та співробітників вищих навчальних закладів.

Тому, навіть за умови юридичного врегулювання є необхідність у громадському контролі щодо можливих утисків студентів за політичні уподобання, при чому як по відношенню до одного, так і до іншого кандидата.

Крім цього, варто розпочати діалог молодіжних сил які представляють різні політичні сили, навколо вирішення конретних проблем які існують в молодіжному середовищі.

Задля вирішення вищезазначених проблем, створюється Молодіжний комітет порозуміння із представників наступних сторін:

- органів студентського самоврядування;
- студентських профспілок ;
- студентських страйкомів;
- студентських юридичних клінік та служб;
- молодіжного штабу В. Ющенка;
- молодіжного штабу В. Януковича;
- Київської міської влади;
- Ради ректорів м.Києва;
- Міністерства Освіти і науки України;
- Інших зацікавлених сторін.

Завдання Комітету:

Громадський контроль та безпосереднє вирішення питань пов’язаних з можливими утисками, та, зокрема, ініціювання створення у вищих навчальних закладах Києва Комісій порозуміння та їх юридичний супровід, до яких мають увійти представники:

- органу студентського самоврядування;
- студентського профкому;
- страйкому (ініціаторів страйку);
- адміністрації ВНЗ;
- інші зацікавлені сторони.

Надання консультацій по телефоннній лінії 228-24-18, яка працюватиме починаючи з 29.11.2004 до закінчення зимової екзаменаційної сесії, з понеділка по п`ятницю з 10.00 до 18.00, якою передбачено:

– безпосереднє прийняття, розгляд та вирішення звернень, що надходитимуть,
– надання студентам контактів Комісій у ВНЗ або їх створення за отриманми контактами,
– надання юридичних консультацій щодо правомірності дій тих чи інших осіб, способів поводження та реагування у ситуації.

Ініціювання перговорного процесу, щодо об’єднання студентських та молодіжних лідерів, які мають різні політичні погляди навколо вирішення конкретних проблем: соціально-побутових, культурних, освітніх та ін.

Новий вибір 2004