Якщо президент Леонід Кучма відмовиться вносити нові кандидатури членів ЦВК, це `може трактуватися як фактична відмова від політичного врегулювання в Україні`, вважає лідер Народного Руху України, голова комітету ВРУ з євроінтеграції Борис Тарасюк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той час, на його думку, `якщо наші опоненти відгукнуться на політичний крок парламенту, це може стати початком процесу політичного врегулювання`.

Так депутат прокоментував прийняту в суботу постанову Ради `Про політичну кризу в країні, що виникла в зв`язку з виборами президента України `. Текст коментаря був переданий в агенство `Інтерфакс- Україна` прес-центром НРУ.

В той самий час керівник робочої групи, яка займається питаннями виходу з кризи від опозиції Іван Плющ в прямому ефірі каналу `Інтер сказав, що відповідаючи на питання щодо реакції Л.Кучма на вимогу про переформування Центрвиборчкому, що вірить здоровий глузд президента і впевнений у тому, що той не допустить таких дій, які могли б призвести до подальшої конфронтації.

І. Плющ відзначив, що в п`ятницю бачив президента, і бачив його бажання врегулювати ситуацію мирним шляхом. Депутат вважає, що президент не піде на продовження конфронтації.

Він також відзначив, що, на його думку, суботнє рішення Верховної Ради по ЦВК не виключає, що хто-небудь з членів теперішнього Центрвиборчкому може претендувати на посаду в новому складу комісії.

Інтерфакс-Україна