`Це є кроком у правильному напрямі для розблокування кризової ситуації. На особливу увагу заслуговують ті положення постанови, що стосуються оголошення недійсними результатів, оголошених ЦВК і висловлення недовіри самій ЦВК та формування її нового складу. Ці положення є ключовими, вони становлять частину можливих політичних домовленостей щодо врегулювання кризової ситуації в Україні`, - зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань Євроінтеграції, голова Народного Руху Борис ТАРАСЮК, коментуючи постанову `Про політичну кризу у державі, що виникла у зв’язку з виборами Президента України`.

Б.Тарасюк зауважив, що якщо `наші опоненти відгукнуться на цей політичний крок парламенту, то це може стати початком процесу політичного врегулювання`.

На переконання народного депутата, сьогодні той час, коли всі політичні суб’єкти мають демонструвати почуття відповідальності і оперативності при прийнятті рішень щодо ситуації, яка змінюється. Якщо Л.Кучма відмовиться вносити нові кандидатури членів ЦВК, це може трактуватися як фактична відмова від політичного врегулювання ситуації в Україні.

Джерело: прес-служба Народного Руху