У столиці Польщі біля пам`ятника Юзефу Пілсудському проходить багатотисячний концерт `Київ-Варшава - загальна справа` на підтримку кандидата в президенти України Віктора Ющенка.

Як повідомляє РІА `Новости`, концерт проходить у самому центрі Варшави за 100 метрів від комплексу будівель Ради міністрів Польщі.

Мер Варшави Лех Качиньський і перший прем`єр-міністр посткомуністичної Польщі Тадеуш Мазовецький у своїх виступах підтримали кандидата в президенти України від опозиції. І Л.КачиньськийЙ, і Т.Мазовецький вишли до мікрофонів в оранжевих шарфах.

Польське телебачення встановило прямий телеміст з Майданом Незалежності в Києві, де знаходяться прихильники В.Ющенка. До присутніх у Варшаві зі словами подяки за надану в ці дні підтримку звернулися представники штабу В.Ющенка.

З ініціативою проведення концерту у Варшаві виступили студенти варшавських учбових закладів.

У підготовці концерту брали участь міська влада Варшави, громадська ініціатива `Наш вибір Україна` і Союз українців у Польщі.

Польське суспільне телебачення TVP3 розповідає про концерт у кожному випуску новин. Супутниковий телеканал TV Polonia веде пряму трансляцію з варшавського концерту для того, щоб його могли побачити телеглядачі в Києві.

Джерело: УНІАН