Фракція `Наша Україна` не закликатиме своїх прихильників до підписання політичної угоди між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем утримуватися від блокування органів державної влади та управління, комунікацій і установ, які забезпечують їх функціонування.

Як передає УНІАН, про це заявив в інтерв`ю журналістам член фракції `Наша Україна` Олег Рибачук.

Такий пункт міститься у постанові Верховної Ради про політичну кризу у державі, що виникла у зв`язку з виборами Президента України, яка була прийнята сьогодні парламентом.

О.Рибачук зазначив, що організатори акції як мінімум до понеділка не закликатимуть прихильників припинити акцію протесту. Він зазначив, що сьогоднішнє рішення парламенту є лише політичним рішенням, а за ним ще мають бути правові рішення. Він зазначив, що можна передбачити результати рішення Верховного Суду, виходячи із сьогоднішнього рішення парламенту. За його словами, ситуація у парламенті свідчить про те, що навіть ті фракції, які підтримували кандидата у президенти В.Януковича, розуміють, що вибори були сфальсифіковані і що він не одержав перемоги у другому турі.

Перед цим 323-ма голосами із 442 зареєстрованих депутати проголосували за визнання повторного голосування з виборів Президента України, що відбулося з масовими порушеннями виборчого законодавства і не відображає повною мірою волевиявлення народу. За таке рішення голосували фракції `Наша Україна`, БЮТ, СПУ, НАПУ, `Центр`, більша частина членів фракцій СДПУ(о), `Трудова Україна`, `Єдина Україна`, `Союз`, `Демократичні ініціативи`, 17 комуністів та навіть троє членів `Регіонів України`.

ВР також закликала `Нашу Україну` звернутись до своїх прихильників щодо припинення блокування органів влади та комунікацій.

Джерело: УНІАН