Більшість учасників новоствореної Національної конфедерації профспілок і профспілкових об`єднань України (НКПУ) заявили про підтримку волевиявлення народу – Президента Віктора Ющенка. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний секретар Конфедерації, голова Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів Петро Петриченко.
Текст підписали лідери Всеукраїнського конгресу профспілок, Федерації морських профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Національної профспілки арбітражних керуючих, федерації профспілок `Наше право`, профспілки позабюджетних організацій `Народна профспілка` від імені та за дорученням 14 профспілкових організацій, що ввійшли до нової Конфедерації.
Водночас, як сказав на прес-конференції голова новоствореної Конфедерації, голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов, нове об`єднання не має на меті займатись політикою, й кожен з членів конфедерації має свою думку щодо підтримки якогось конкретного кандидата у Президенти України.
Він наголосив, що профспілка залізничників і транспортних будівельників України, куди входить 750 тисяч членів, не підтримає конкретної особи до тих пір, поки Президента не буде проголошено згідно з Конституцією України.
Як повідомлялось на прес-конференції, НКПУ створена за ініціативою 12 всеукраїнських профспілок та 5 профспілкових об`єднань України 26 листопада 2004 року на Установчій Асамблеї. За даними пана Петриченка, новостворена Конфедерація об`єднує майже 1,5 млн. членів та є другим потужним профспілковим об`єднанням в Україні після Федерації профспілок України (ФПУ), яку очолює Олександр Стоян. Як зазначив він, Конфедерація закликає всі профспілки об`єднатись, оскільки влада визнає лише ФПУ, `з нею підписує якісь угоди та договори`.
За його словами НКПУ сьогодні лише започаткувала об`єднавчі процеси.
УНІАН