Сьогодні з ініціативи керівництва Одеси, зокрема, міського голови Руслана БОДЕЛАНА, на Думській площі проведено загальноміські збори представників одеської територіальної громади, на якій вдруге, після 1991 року, ухвалено резолюцію щодо „проголошення Новоросійського краю як вільної самокерованої території, на якій діють розпорядження органів місцевого самоврядування`, як повідомляє УНІАН.

У документі, озвученому депутатом міськради Анатолієм КРАВЦЕМ, зазначається: „Держапарат і центральні органи влади України бездіють щодо юрби й купки опозиціонерів, що неминуче приведе до паралічу економіки країни, громадянського протистояння, загрожує нашій державності... Зволікання сьогодні - смерті подібне`.

Виходячи з цієї преамбули, автори резолюції вимагають від Президента України та інших державних органів: „Не допустити розгулу націоналізму й насильства в Україні й багатонаціональній Одесі. Негайно створити в Одесі загони самооборони й самозахисту з робітників, інтелігенції, студентів і забезпечити охорону всіх життєво важливих об`єктів та органів місцевого самоврядування. Якщо в Україні переможуть антидемократичні, націоналістичні сили, настроєні на розвал держави, вимагаємо оголошення Одеси й Одеської області вільною самокерованою територією (Новоросійським краєм), на якій діють розпорядження органів місцевого самоврядування`.

Резолюцією також передбачено: „Терміново зібрати Асамблею народних депутатів усіх рівнів від областей півдня й сходу України, на якій ухвалити рішення щодо проголошення Новоросійського краю`.

Після проведення зборів представників міської громади в облдержадміністрації відбулися збори депутатів обласної та місцевих рад Одещини, на яких ухвалено рішення: „Підтримати рішення Національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів та місцевого самоврядування`, а також „поінформувати Президента України, ВРУ, Кабміну України, лідерів опозиції, Раду Європи та світову спільноту, що у разі захоплення влади антиконституційним шляхом вступає в силу рішення про заснування на теренах Одеської області територіального утворення, яке буде керуватися чинною Конституцією та законами України`.


Джерело: УНІАН