Помічник голови Луганської облради Олег СИДОРЕНКО спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що депутати облради ухвалили рішення про створення так званої `Автономної Південно-Східної Української республіки`, як повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання РІА `Новости` по телефону, чи було ухвалене сьогодні на сесії таке рішення, О.СИДОРЕНКО відповів: `Ні`.

За його словами, Луганська облрада зміцнює структури місцевої влади в умовах, коли блокована робота центральних органів влади.

З посиланням на прес-службу облради РІА `Новости` повідомляє, що сесія обласної ради Луганської області прийняла сьогодні постанову `Про зміцнення організаційної структури місцевої влади в Луганській області`. Відповідно до неї, організовано виконком, на який покладено всю повноту виконавчої влади в регіоні. Головою виконкому обрано голову обладміністрації Олександра ЄФРЕМОВ.

Після нормалізації ситуації в Україні новоутворений орган влади буде ліквідований і відновлений нормальний порядок роботи обладміністрації.

Сесія визнала такими, що також втратили силу, рішення Луганської обласної ради `Про делегування окремих повноважень обласної ради обласній державній адміністрації` та `Про управління спільною власністю територіальних громад`.

Прес-служба облдержадміністрації повідомила, що 28 листопада в Сіверськодонецьку пройде з`їзд органів місцевого самоврядування і виконавчої влади Південно-Східних територій України.

Луганська облрада винесла на розгляді з`їзду `пропозицію про організацію робочої групи зі створення й формування податкової, платіжної, банківської, фінансової системи південно-східних територій`, повідомив О.СИДОРЕНКО.

Він пояснив, що йдеться про забезпечення безпеки територій в умовах, коли блокована робота центральних органів влади.

`Центральні органи влади блоковані, Кабінет Міністрів забитий, людей туди не пускають на роботу, блокована діяльність Адміністрації Президента, Верховної Ради і Верховного суду`, - сказав помічник голови Луганської облради.

На його думку, на з`їзді пропозиції з управління територіями обговорюватимуться `в рамках тієї політичної ситуації, яка складеться на той момент`.

`Цілком можливо, що на той момент ситуація набуде не мітингового, а більш законного характеру`, - сказав О.СИДОРЕНКО.

Джерело: УНІАН