Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю зустрівся з Генеральним секретарем ОБСЄ Янушем Кубішем.

Співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася в Україні після повторного голосування 21 листопада на президентських виборах. При цьому підкреслювалась важливість досягнення домовленостей під час засідання `круглого столу` за участю Президента України Леоніда Кучми, Прем’єр-міністра України Віктора Януковича, кандидата в Президенти України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Президентів Республіки Польща і Литовської Республіки Александра Кваснєвського і Валдаса Адамкуса, Генерального секретаря ОБСЄ Януша Кубіша, Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єра Солани, як повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

На думку В.Литвина, `певно, зближення позицій можливо лише після того, як всі відійдуть на вихідні позиції`. Для цього, за його словами, і необхідне саме політичне рішення. Отже, завтрашнє засідання Верховної Ради України має пройти за участю максимально можливої кількості парламентаріїв у конструктивній толерантній атмосфері, зазначив В.Литвин.

Я.Кубіш висловив сподівання, що в рамках `круглого столу` буде знайдене спільне рішення.
В.Литвин зазначив, що необхідно вести розмову, поки не буде знайдене таке рішення, потрібен діалог, а не протистояння, яке може призвести до зіткнення. `Жодна посада не варта життя і здоров’я людини`, - зазначив він.

Відповідаючи на запитання Я.Кубіша про те, якою може бути роль ОБСЄ в цій ситуації, В.Литвин висловив думку, що ця поважна організація має бути гарантом тих домовленостей, які повинні бути досягнуті українськими політиками.

Джерело: прес-служба Верховної Ради України