Увечері 26 листопада Чернівецька обласна рада, після попередніх трьох невдалих спроб набрати депутатський кворум, проголосувала за визнання Віктора ЮЩЕНКА Президентом України, а також висловила недовіру нинішньому складу ЦВК і відмовилися визнати оприлюднені нею результати президентських виборів.

Як передає УНІАН, за це рішення проголосували понад 70 депутатів облради (105 депутатських місць).

Серед голосуючих, які підтримали таке рішення був Голова Чернівецької ОДА Михайло РОМАНІВ. Перед цим, депутат Чернівецької обласної ради Катерина ГУЦУЛЯК звинуватила голову Чернівецької ОДА М.РОМАНІВА у тому, що він перешкоджає скликанню сесії. Однак, М.РОМАНІВ взяв участь у роботі позачергової сесії і як депутат обласної ради все ж таки проголосував за згадане рішення сесії. Водночас, М.РОМАНІВ продовжує виконувати обов`язки голови Чернівецької ОДА та є першим секретарем обкому СДПУ(о).

Рішення депутатів також підтримав голова Чернівецької обласної ради Олександр СМОТР, якому ще раніше група депутатів висловила недовіру за неспроможність тричі скликати сесію. На пропозицію керівника Чернівецького регіонального штабу коаліції `Сила народу` Івана ДЕМЧАКА, який також є депутатом обласної ради, з тексту рішення було вилучено пункт про недовіру голові ОДА М.РОМАНІВУ та голові облради О.СМОТРУ.

Як повідомляв УНІАН, вранці 26 листопада на бік повсталого народу перейшла гендиректор АТВТ `Трембіта` Стелла СТАНКЕВИЧ, яка вивела на вулиці Чернівців очолюваний нею трудовий колектив. С.СТАНКЕВИЧ була довіреною особою Віктора ЯНУКОВИЧА.

Джерело: УНІАН