Голова законодавчого органу Польщі Юзеф ОЛЕКСИ в понеділок, 29 листопада, приїде з візитом до Києва.

Як повідомляє УНІАН, Ю.ОЛЕКСИ з групою польських депутатів планує особисто передати звернення Сейму Верховній Раді України.

В четвер, 24 листопада, Сейм закликав парламент України зробити все для перемоги демократії в державі.

`Зробіть все, що у ваших силах, аби правда, свобода та демократія перемогли`, - сказано в заяві, прийнятій одноголосно.

Польські депутати також відзначили, що весь демократичний світ спостерігає за розвитком ситуації в Україні та українці, які сподіваються на парламент.

У заяві підкреслено, що порушення виборчого законодавства, які відзначали міжнародні спостерігачі, ставлять під сумнів правдивість офіційно оголошених результатів виборів Президента України.

Крім цього, Сейм в заяві висловлює сподівання, що остаточні результати виборів відображатимуть реальну волю українців.

22 листопада, Польща офіційно закликала Україну переглянути попередньо оголошені результати виборів, а Президент РП Олександр КВАСНЄВСЬКИЙ - до діалогу між опозицією та владою.

24 листопада Україну відвідав перший президент Польші та лідер `Солідарності`, яка повалила комуністичний режим в країні, Лех ВАЛЕНСА. Він зустрівся лідером опозиції Віктором ЮЩЕНКОМ і з прем`єр-міністром Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, якого Центральна виборча комісія оголосила переможцем виборів президента. Л.ВАЛЕНСА також виступив на мітингу на Майдані незалежності перед прихильниками лідера опозиції В.ЮЩЕНКА.

У Польщі п`ятий день поспіль проходять акції підтримки української опозиції та протести проти фальсифікації виборів.

Джерело: УНІАН