Працівники обласної державної телерадіокомпанії підтримали акцію протесту українських телеканалів і погрожують страйком, якщо їм будуть заважати робити чесні новини. Приватна ТРК `Відікон` відмовляється виходити з-під контролю влади, як повідомляє прес-служба Української народної партії.

У зверненні, яке подписали 44 журналіста ОДТРК від 26 листопада, говориться, що журналісти будуть подавати політичні події в Україні „тільки з чесної, достовірної, об’єктивної та незаангажованої позиції`. Колектив ОДТРК підтримав акцію протесту українських телеканалів. „Якщо на нас буде здійснюватися тиск з адміністрації області, будуть заважати виконувати свої професійні обов’язки чесно і доброякісно, ми оголосимо страйк`, - заявляють журналісти.

Позиція ТРК „Відікон` щодо висвітлення політичного життя країни та регіону подається заангажовано та однобоко. З початку літньої акції протесту сумських студентів біля облдержадміністрації і ТРК „Відікон` відбувалися митинги та пікетування, на яких сумчани вимагали змінити редакційну політику „Відікону`, але незважаючи на це ТРК продовжує випускати необ’єктивні новини. 26 листопада сумчани провели чергове пікетування біля ТРК „Відікон`.

Джерело: Прес-служба Української народної партії