Голова Верховного Суду України Василь МАЛЯРЕНКО запевняє, що скарга Віктора ЮЩЕНКА на постанову ЦВК від 24 листопада 2004 року про результати виборів буде розглянута ВСУ `у суворій відповідності до чинного законодавства`.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Верховного Суду України, голова ВСУ В.МАЛЯРЕНКО сьогодні прийняв повноважну делегацію, котра представляє Президента Республіки Польща Алєксандра КВАСНЄВСЬКОГО на їх прохання.

Гостей цікавила позиція Верховного Суду України щодо розв`язання ситуації, що склалася в державі після другого туру виборів Президента України. Відповідаючи на ряд запитань, В.МАЛЯРЕНКО наголосив, що в правовій демократичній державі всі конфлікти треба вирішувати тільки правовими методами. Як приклад, було повідомлено, що 29 листопада Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України розпочне розгляд скарги Миколи КАТЕРИНЧУКА – довіреної особи кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА на постанову ЦВК від 24 листопада 2004 року про оголошення обраним Президентом України Віктора ЯНУКОВИЧА. Судді, підкреслив В.МАЛЯРЕНКО, розглядатимуть справу у суворій відповідності до чинного законодавства.

Гості подякували за зустріч і підтвердили, що отримали відповіді на всі свої запитання, заявляє прес-служба Верховного Суду України


УНІАН