Співробітники прокуратури Києва звинувачують прокурора Рената Кузьміна, який раніше очолював прокуратуру Донецької області і, з їхніх слів, підтримує прем`єр-міністра Віктора Януковича, у тиску на колектив.

Про це заявив в ефірі телекомпанії `5 канал` старший слідчий прокуратури Києва Олексій Білий. За його словами, звернення 40 співробітників прокуратури Києва на підтримку Ющенка дійсно було, і у відповідь на нього керівництво прокуратури розмістило на сайті прокуратури спростування цієї інформації.

Білий сказав, що за вказівкою Кузьміна начальники управлінь і відділів прокуратури Києва зобов`язали всіх підлеглих поставити підписи під колективним листом, у якому сказано, що звернення 40 співробітників прокуратури було фальсифікацією.

Старший слідчий прокуратури також додав, що переважна кількість співробітників прокуратури відмовляються підписувати цей лист, а в слідчому відділі, де працює Білий, його підписали тільки 3 особи, 2 з яких - колишні співробітники прокуратури Донецької області.

Висловлюючи думку більшості співробітників слідчого відділу прокуратури Києва, Білий заявив, що більшість співробітників апарату прокуратури Києва й керівники середньої ланки підтримують ідею свободи, гідності, честі й незалежності України, яку проголосили лідер блоку партій `Наша Україна` Віктор Ющенко і його соратники.

Раніше прокуратура Києва спростувала інформацію, поширену штабом лідера блоку «Наша Україна» Ющенка про те, що колектив прокуратури вирішив підтримати Ющенка.

Громадське радіо