Президент України Леонід КУЧМА заявляє, що сьогодні о 18.00 в Києві мають відбутися переговори за `круглим столом` разом із Віктором ЮЩЕНКОМ. Як повідомляє `Українська правда`, виступ Л.КУЧМИ, який було подано як зустріч з польськими журналістами, транслювався на каналі `Інтер`. Проте, як повідомляло польське посольство раніше, з Президентом Польщі Олександром КВАСНЄВСЬКИМ не прибуло жодного журналіста.
Л.КУЧМУ показали усередині невідомого приміщення на фоні, на якому ніколи раніше не виступав. Виглядав надзвичайно пригнічено, пише `УП`. Президент України сказав, що на переговорах будуть присутні президенти Польщі О.КВАСНЄВСЬКИЙ, Литви – Валдас АДАМКУС, міністр закордонних справ ЄС Хав`єр СОЛАНА, генеральний секретар ОБСЄ Януш КУБІШ і глава Державної Думи Росії Борис ГРИЗЛОВ, про присутність якого під час цих спільних переговорів було домовлено на саміті Росія-ЄС.
Перед спільною зустріччю Х.СОЛАНА і О.КВАСНЄВСЬКИЙ зустрінуться окремо з В.ЮЩЕНКОМ і Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.
Л.КУЧМА висловив вдячність європейським лідерам, які `підтримали Україну в таку тяжку годину і роблять спроби, щоб всі переговори відбувались за столом переговорів`. `Вулиця ніколи на давала позитивних результатів`, - вважає Л.КУЧМА.
Президент України заявив, що, `незважаючи на численні запрошення і обіцянки ЮЩЕНКА зустрітися особисто зі мною, такі зустрічі до цього часу не відбулись`.
Л.КУЧМА повідомив, що В.ЮЩЕНКУ пропонувався також і формат за участі О.КВАСНЄВСЬКОГО.
За словами Л.КУЧМИ, на 18.00 призначено засідання `круглого стола` за участі Президента України, В.ЮЩЕНКА, В.ЯНУКОВИЧА, О.КВАСНЄВСЬКОГО, В.АДАМКУСА, Б.ГРИЗЛОВА і Х.СОЛАНИ.

УНІАН