Інформація про те, що у Києві стоять БТР та міліція з кийками не повинна лякати тих людей, наміри яких не пов`язані з порушенням закону. Як повідомила керівник прес-служби МВС України Тетяна Подашевська, міліція може застосовувати кийки, засоби зв`язування, бронемашини, собак і т.д. у таких випадках: для захисту громадян, і самозахисту від нападу і інших дій що загрожують життю або здоров`ю, для припинення масових безпорядків або порушень громадського порядку, для відбиття нападу на будівлі, транспортні заходи і т.д.

Вид спеціального захисту та час початку операції визначається з урахуванням обстановки, що склалася та характером правопорушення. Повний перелік спеціальних засобів, а також правила їх застосування встановлюється КМ України, за висновком Міністерства охорони здоров`я та Генпрокуратури та публікується у ЗМІ.

На запитання скільки військової техніки нині знаходиться у столиці України, керівник прес-служби МВС України Тетяна Подашевська відповіла, що БТР та військової техніки у Києві вдосталь, щоб припинити масові безпорядки у Києві та забезпечити безпеку людей.

Щодо охорони людей, які нині перебувають у столиці України, Тетяна Подашевська відзначила, що міліція в змозі це зробити. І в змозі забезпечити правопорядок у столиці України. Міліція працює на досить високому рівні і в сотий раз звертається до громадян, до усіх учасників акцій вирішувати спірні питання тільки мирним шляхом. Міліція обов`язково буде охороняти правопорядок, якби лише не виникло сутичок між людьми, незалежно від їхніх політичних уподобань. Тому що як з одного боку, так і з іншого виступає український народ. А міліція є складовою українського народу. Головне для міліції не допустити масових безпорядків. Забезпечити безпеку громадян.

МЦК