Президент Польщі Олександр Кваснєвський має намір запропонувати сторонам конфлікту заходи з улагоджування кризи, яка виникла в Україні після другого туру виборів президента.
Про це він сказав журналістам у Варшаві. Кваснєвський планує запропонувати план зі врегулювання, що складається із трьох основних положень.
По-перше, Верховний Суд має засвідчити результати виборів у всіх округах, у яких вони були оскаржені. На практиці це означає, що у разі значних зловживань або шахрайства результати виборів у цьому окрузі будуть анульовані, а Центральна виборча комісія повинна буде їх перерахувати заново.
По-друге, зі слів Кваснєвського, обидві сторони конфлікту - і чинна влада, і опозиційний рух - повинні запевнити, що утримаються від будь-яких форм застосування сили, щоб можна було довести до кінця всі правові процедури.
По-третє, Кваснєвський говорить про гостру потребу у тому, щоб головні політичні сили України зустрілися й провели круглий стіл. Вони повинні обговорити майбутнє країни, необхідні політичні реформи, забезпечення єдності України, що поставлено під загрозу.
Польський президент також сказав про необхідність співробітництва у цій ситуації як з боку східних сусідів України - Росії, так і з боку західних - Польщі й усього Європейського Союзу.

ГР