Щойно особовий склад Львівського обласного ДАІ перед обласною радою присягнув на вірність українському народові та народно обраному президентові Вікторові Ющенку.

Під облраду приїхало близько 300 працівників ДАІ області на патрульних автомобілях під звуки сирен. Як повідомив заступник ДАІ Львівської області Михайло Чапля, під час сьогоднішніх зборів за Віктора Ющенка виступило 90% особового складу, частина з яких на час присяги стояла на постах. «Даішники» також запропонували супроводжувати автобуси до Києва та контролювати там громадський спокій, загалом вирушить у дорогу 150 осіб.

Було наголошено, що зі Львова поїде лише та кількість людей, які справді потрібні, а також просив не забувати, що на Львівщині також потрібно охороняти спокій громадян.

Голова обласної ради Михайло Сендак подякував працівникам обласного ДАІ за їхній крок і попросив служити українському народові. Він також представив даішникам в. о. начальника обласного УМВСУ Михайла Ваврина і попросив підпорядковуватися лише йому. „Прошу вас не виконувати наказів ні Сала, ні Скиби` – наголосив Сендак.

Водночас під Львівським юридичним інститутом МВС України, де навчаються майбутні правоохоронці, зараз мітингує щонайменше 5 тисяч громадян. Курсантів інституту, звісно ж, не випускають надвір, але вони висловлюють своє позицію, махаючи з вікон помаранчевими стрічками, аркушами із надписами `Так, Ющенко` та жовтосиніми прапорами. Якраз у ці хвилини мітинг мав перекрити дорогу на вул. Городоцькій, де знаходиться Інститут МВС – як початок виконання закликів страйккому до перекриття доріг.

А місцеві мешканці придорожніх сіл патрулюють Київську трасу: на узбіччях люди розпалюють вогнища та пильнують дороги з ліхтарями для недопущення провокацій з підкиданням шипів під „помаранчеві` авта.

До сьогодні акція охопила 60 кілометрів Київської траси. Учора активісти планували дійти до кордону Львівської області. Організатори закликають мешканців сіл, які знаходяться при Київській трасі в усіх областях, вийти на шляхи та забезпечити тим, хто прямує до Києва легку, щасливу дорогу.

ІМІ