В ніч з четверга на п’ятницю Волинська обласна рада висловила недовіру губернатору Анатолію Французу. За відставку Француза проголосувало 52 депутати із 60, які приїхали на сесію.
Рада мотивувала свою позицію тим, що він не зміг забезпечити повністю чесні вибори в області. Як передає кореспондент журналістської ініціативи «Правда переможе», депутати наголошували, що облдержадміністрація перетворилася фактично у передвиборчий штаб Януковича.
Також депутати визнали таким, що втратило чинність рішення ради „Про делегування окремих повноважень обласної ради обласній державній адміністрації`, зобов’язала голову ради Василя Дмитрука взяти на себе всю повноту виконання зазначених повноважень місцевого органу виконавчої влади. Найближчим часом на сесії облради буде здійснено формування виконавчих органів влади для здійснення цих функцій. Голова Волинської облради Василь Дмитрук, який прийшов на сесію у помаранчевому шарфі, вибачився перед громадою за те, що довелося довго чекати цього рішення, і подякував людям за виявлення активної громадянської позиції.
Зранку в п’ятницю про реакцію Француза на вчорашні події невідомо.

Журналістська ініціатива `Правда переможе`