Українська партія „Єдність` звертається до Верховної Ради України із пропозицією внести необхідні зміни до Конституції України з метою посилення місцевих органів влади, які обираються народом. Про це повідомляється у офіційній заяві `Єдності`, переданій УНІАН.

Як зазначається в документі, суспільно-політична ситуація в Україні продовжується загострюватись. `Відсторонивши органи місцевого самоврядування від фактичного впливу на забезпечення свободи волевиявлення громадян під час президентських перегонів, виконавча влада своїми зухвалими практичними діями з фальшування та маніпулювання результатами голосування за кандидатів у Президенти України у першому і другому турі виборів призвела до втрати у народу віри до існуючої влади`, - йдеться у зверненні.

`На жаль, система державної влади давно себе віджила і не відповідає інтересам народу. Діюча політична система в Україні піднесла державу вище народу, виконавчу владу вище народовладдя, державні адміністрації – над місцевими радами народних депутатів, позбавивши органи місцевого самоврядування реальної влади`, - наголошує партія.

На переконання `Єдності`, гасло „Вся влада – радам` сьогодні, як ніколи, потрібне українському народові. З цією метою необхідно на законодавчому рівні прийняти відповідні кроки, які б дозволили створення легітимних виконкомів рад, зазначає партія.

Підтвердженням сказаного є вчорашнє рішення Львівської обласної ради про створення виконавчого комітету та делегування йому адміністративних виконавчих повноважень в регіоні.

Українська партія „Єдність` пропонує прийняти нову редакцію Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні` та здійснити реформування державних місцевих адміністрацій виконавчої влади на користь органів місцевого самоврядування.

„Єдність` закликає вищий законодавчий орган вільної, демократичної країни до рішучих дій на захист конституційних прав і свобод громадян України в ім`я збереження миру, спокою, внутрішньої та зовнішньої стабільності, в ім`я майбутнього українських дітей.

УНІАН