Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО заперечує присутність в Києві спезпідрозділів інших держав. Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні в інтерв`ю журналістам.
`Чутки, що хтось покинув Київ, що хтось кудись полетів-поїхав, що Київ під інтервенцією омонів інших держав – це все необґрунтовані чутки. Цього нема і, сподіваюсь, не буде`, - сказав мер.
О.ОМЕЛЬЧЕНКО повідомив, що сьогодні о 12.00 відбудеться `круглий стіл` у Верховній Раді України за участю усіх політичних сил. При цьому він висловив сподівання, що в найближчі дні буде досягнуто домовленості, за якої буде збережено цілісність України як держави `без революції, без каплі крові на білому снігу`.
Як офіційний член `круглого столу`, О.ОМЕЛЬЧЕНКО, за його словами, відстоюватиме позицію, яка, за його словами, `була в останні місяці, вчора і сьогодні, бо це традиція наших киян`.
Крім цього, він повідомив, що в цілому в Києві, в основному працюють, всі підприємства. `Є деякі хвилювання мого заступника Валерія КІР`ЯНА, що, можливо, десь на 0,5-1% у листопаді буде зниження темпів промислового виробництва`, - сказав О.ОМЕЛЬЧЕНКО, але при цьому він зазначив, що, маючи за 10 місяців високі показники, він сподівається, що ситуація, яка склалась, найближчими днями стабілізується.
За його словами, за тиждень в столиці зменшилась кількість правопорушень та захворюваності людей – сьогодні в київських лікарнях понад 1 тис. вільних ліжок.
`Це пояснюється тим, що коли людина як особистість, або громада, або суспільство знаходиться в напруженому емоційному стані, тоді не чіпляються болячки і тоді не думають про правопорушення, а всі зусилля направлені на суспільну політичну соціальну напругу`, - сказав О.ОМЕЛЬЧЕНКО.
Він також поінформував, що міліція виконує свої обов`язки згідно з чинним законодавством, `згідно з присягою, яку вони давали народу`.
Працюють всі без винятку комунальні служби міста.
`Ми впевнені, що така наша позиція дасть змогу зберегти спокій, порядок в столиці… І дасть можливість вищим державним діячам радитись, спокійно консультуватись і приймати рішення такі, які диктує волевиявлення народу`, - О.ОМЕЛЬЧЕНКО.

УНІАН