У багатьох регіонах Польщі громадяни виступають на захист демократії в Україні і солідаризуються з українським народом. У Варшаві біля будинку Сейму студенти влаштували демонстрацію. Учасники домагалися демократичного вирішення президентських виборів в Україні. Нагадаємо, у середу Рада столичного міста Варшави проголосила ухвалу, у якій висловлює підтримку Віктору Ющенкові.
Влада Ольштина (Вармінсько-Мазурське воєводство) звернулася до мешканців Луцька з листом солідарності. Президент Ольштина Чеслав Малковський пояснив: лист – це реакція на `спотворювання демократії і порушення громадянських вольностей в Україні`.
Члени Ради Факультету Польської і Класичної Філології Університету імені Адама Міцкевича у Познані у спеціальній ухвалі привітали Віктора Ющенка з перемогою у президентських виборах в Україні.
Політики і самоврядники з Куявсько-Поморського воєводства приступили до акції солідарності з українським народом. У Торуні влаштовано маніфестацію з метою підтримати українців, котрі домагаються визнання перемоги Віктора Ющенка у президентських виборах.
Маніфестацію зорганізували `Громадянська Платформа`, `Право і Справедливість` та Незалежне Об’єднання Студентів з Університету Міколая Коперника.
Рада Міста Бидґощ вирішила прийняти ухвалу, у якій висловлено солідарність з мешканцями партнерських міст – Черкас і Кременчука, – котрі підтримали Віктора Ющенка.
Рада міста Кракова виступає на захист демократії в Україні. На спеціальному засіданні прийнято резолюцію із закликом до Польської влади не визнавати результатів виборів в Україні за дійсні. Таким чином, заявив радник Боґуслав Косьмідер, влада Кракова хоче висловити свою солідарність з українською опозицією.

Віртуальна агенція новин