Прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ був `неприємно вражений` оцінками деякими країнами політичних процесів в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кабінету Міністрів України, про це він повідомив сьогодні під час спілкування з журналістами. „Я, якщо сказати відверто, не очікував таких заяв. Ніколи не думав, що демократичні країни будуть висловлюватися на підтримку протизаконних та антидемократичних дій`, - зауважив прем`єр-міністр.

В той же час, за словами В.ЯНУКОВИЧА, останнім часом тиск на Україну ще до отримання результатів розгляду справ в судових органах є скоріше закономірністю. „Умови, які обиралися деякими країнами, сьогодні підтверджуються діями опозиції, яка ще до виборів заявляла – якщо переможе не вона, то вибори сфальсифіковані`, - зазначив він.

Прем`єр зауважив, що вирішення питань на вулиці шляхом тиску, закликів до революцій завжди не відповідало демократичним нормам. „Це відхід від демократичних норм, проголошених в країнах, які сьогодні роблять заяви на адресу України`, - підкреслив він.

При цьому В.ЯНУКОВИЧ повідомив, що сьогодні зустрічався з деякими представниками європейських країн і не почув жодної заяви на свою адресу про порушення законів або роботу поза правовим полем.

Джерело: УНІАН