Міліція порушила кримінальну справу за фактом захоплення будівлі культурного центру `Український дім`, повідомляє в четвер департамент у зв`язках з громадськістю МВС України з посиланням на начальника Головного слідчого управління (ГСУ) МВС України Віктора Захарова. Про це повідомляє МЦК.

`25 листопада велика група громадян, підбурювана лідерами опозиції, захопила `Український дім`, де містяться унікальні виставкові експонати. Без відповідного дозволу і без узгодження, відштовхнувши охорону, правопорушники вільно і самовпевнено увірвались до Українського дому. На сьогодні відомо, що серйозно пошкоджено меблі в приміщеннях, де проводяться збори і урочистості`, - цитує слова Захарова департамент.

Разом з тим, як повідомлялось, у середу ввечері в будівлі `Українського дому` учасники акції потрапили з дозволу керівництва культурного центру `Український дім`.

Подібні події, як повідомляє департамент, проходили в низці учбових закладів столиці. `Органи досудового слідства слідчого управління главку Києва порушено три кримінальні справи по захопленню Ліцею Міжрегіональної Академії управління, Учбового науково-виробничого комплексу, Готельного господарства`, - підкреслив начальник ГСУ МВД України.

Крім того, за інформацією МВС, порушено кримінальну справу за фактом блокування залізничних шляхів на станції `Тернопіль` 22 листопада, внаслідок чого довелось направити іншим напрямком пасажирські поїзди, в тому числі поїзд рейсом `Москва-Будапешт`.

Захаров звернувся до киян и гостей столиці і закликав їх не порушувати закон. `Всі бачать, що міліція тримає толерантну позицію, не обмежує дії мітингуючи і не втручається в цей процес. Але доти, доки громадяни не переступають дозволену межу законності`, - зазначив Захаров.

Начальник ГСУ МВД також звернув увагу на те, що `кожне грубе порушення чинного законодавства не залишиться без покарання, а органи досудового слідства будуть реагувати на них принципово`.

МЦК

МЦК