Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Петер Шідер рішуче закликав українське керівництво і опозицію знайти мирного розв`язання поточної політичної кризи утриматися від будь-яких провокаційних дій, які могли б призвести до насильства. Про це повідомляє МЦК.

Як країна-член Ради Європи, зазначив Шидер, Україна взяла на себе зобов`язання повністю дотримуватися принципів демократії, верховенства права і прав людини. Міжнародна місія спостерігачів за виборами зазначила, що другий тур виборів не відповідав демократичним стандартам. Зараз дуже важливо, щоб скарги опозиції щодо випадків незаконного виборчого шахрайства були вивчені компетентними українськими судами у негайний і прозорий спосіб, і щоб рішення були виконані до того, як новий президент обійме посаду.

ПАРЄ залишається готовою до надання будь-якої допомоги, яка, можливо, знадобиться сторонам, заради того, щоб запевнити, що остаточний результат повністю відбиває волю українського народу, говориться в повідомленні прес-служби Ради Європи.

МЦК