Депутати місцевих рад закликають депутатів Верховної Ради визнати вибори недійсними в окремих регіонах України, де вибори були сфальсифіковані, а також оголосити недовіру ЦВК і призначити новий склад Центрвиборчкому, як повідомляє УНІАН.

Відповідне звернення було прийнято на Надзвичайному всеукраїнському з`їзді депутатів місцевих рад до народних депутатів України.

У зверненні говориться, що депутати Верховної Ради і місцевих рад, обрані відповідно до всіх вимог чинного українського законодавства, являють собою єдиних легітимних представників народу. В умовах спроби вищих посадових осіб держави здійснити державний переворот шляхом фальсифікацій результатів виборів Президента України від позиції депутатів залежатиме не лише збереження спокою в суспільстві, а й саме існування в Україні законної влади.

Попереджаючи активних учасників спроби перевороту про моральну, політичну і кримінальну відповідальність за їхні протизаконні дії, депутати місцевих рад закликають усіх відповідальних і чесних народних депутатів України підтримати діяльність Комітету національного порятунку сприяти відновленню демократії, законності, миру і спокою в українському суспільстві.

Депутати особливо звернулися до членів фракції КПУ: `Ваша партія користується авторитетом в значній кількості територіальних громад. Ваші виборці в своїй більшості солідарні з усім трудовим українським народом. Виправдайте їхню віру і їхню надію на вас як виразників народних прагнень і інтересів. Підтримайте волелюбний і демократичний український народ`.

Джерело: УНІАН