Більше тисячі людей 25 листопада почали пікетування Шевченківської районної ради Києва, що пов`язано з неправомірними діями її голови Миколи Хартинчука, який мав намір провести через сесію рішення про визнання вибори, які відбулися, чесними й демократичними. Про це повідомляє прес-центр Народного Руху України.

Народний депутат заявляє, що, незважаючи на те, що на підтримку такого рішення не було достатньої кількості голосів, він дістав із кишені, начебто, 5 заяв, намагався долучити їх до тих голосів, яких не вистачало для прийняття відповідного рішення.

Лебедівський попередив його про те, що це є грубе порушення Закону, за що він буде нести відповідальність, як посадова особа, а саме за фальсифікацію голосування.

Лебедавський нагадав історію голосування на виборчій дільниці №40, яка розташована у Шевченківському районі Києва. Під час підрахунку голосів на цій дільниці в урну з бюлетенями була вкинута якась хімічна речовина, що, фактично, знищила близько 40 бюлетенів. Потім територіальна виборча комісія, розглядаючи цю дільницю, встановила, що в урну була вкинута хімічна речовина й постановила про перерахунок голосів. Відповідно до того, що отрута була „шкідливою` для здоров`я людей, вже не було можливості перераховувати ці бюлетені. Тому вибори на цій виборчій дільниці визнали недійсними, незважаючи на те, що виборча дільниця вже порахувала голоси. Майже 2000 тисячі голосів виборців не були враховані.

МЦК