Головне слідче управління МВС України в середу порушило дві кримінальних справи: за фактом захоплення прихильниками Віктора Ющенка Університету імені Шевченка, а також за фактом спроби захоплення учасниками акції громадянської непокори Адміністрації Президента. Як повідомляє в четвер департамент зі зв`язків з громадськістю МВС, `23 листопада близько 13 годин група осіб, діючи у відповідь на заклик організаторів акції на підтримку Ющенка, увірвалися до Національного університету імені Шевченка і закликали студентів приєднатися до масових заходів на Майдані Незалежності`.

У департаменті зазначають, що 24 листопада за фактом цих подій ГСУ МВС порушило кримінальну справу за статтею 341 Кримінального кодексу (захоплення державних будівель і споруд).

Цього дня, 23 листопада, повідомляє МВС, близько 10 тисяч людей, слідуючи закликам активістів акції на підтримку Ющенка, народних депутатів Юлії Тимошенко і Олександра Зінченка, прибули о 21 годині на вулицю Банкову і спробували захопити будівлю Адміністрації Президента. `За цим фактом 24 листопада 24 листопада ГСУ МВС також порушило кримінальну справу за статтею 15 (спроба здійснення злочину) і 341 Кримінального кодексу (замах на захоплення будівель, де забезпечується діяльність органів держвлади).

МЦК