Громадянська ініціатива `Знаю` заявила, що, зловживаючи владою, єдиним джерелом якої є український народ, прем’єр-міністр Віктор Янукович і його оточення позбавили мільйони українців і на Сході країни, і на Заході, а також наших співгромадян за кордоном права на
інформацію, права на вільний вибір, права на свободу пересування.

Члени ініціативи наголошують на тому, що президентські вибори 2004 в Україні відзначилися досі небаченою зливою грубих порушень виборчого законодавства. Нерівний доступ до ЗМІ, фантастичні за кількістю й незбагненністю помилки в списках виборців, які позбавили права голосу сотні тисяч людей, виведення представників опонента з виборчих комісій, підробка бюлетенів, шантаж та примус виборців, порушення таємниці голосування, підкуп членів комісій та виборців – це неповний список.

Усі ці порушення зафіксовані й оприлюднені, зокрема, міжнародними спостерігачами. Вони, представники країн Європейського Союзу, Північної Америки тощо, відкрито заявили, що президентські вибори в Україні не відповідають міжнародним стандартам демократії.

Сьогодні 24 листопада Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати виборів попри оскарження результатів голосування в багатьох виборчих округах, попри численні порушення й велику кількість протоколів, які не мають юридичної сили.

Громадянська ініціатива `Знаю!` звертається до урядів країн усього світу – `Не визнавайте результатів українських виборів, оголошених ЦВК, підтримайте українців у боротьбі за свою свободу, допоможіть нам не допустити створення ще однієї Білорусі в центрі Європи`.

Джерело: Громадянська ініціатива `Знаю`