Журналісти програми `Вісті`, що виходить на Першому національному телеканалі, оголосили страйк, як повідомляє Єгор Соболєв (`Правда переможе`). Заяву про це підписали 14 журналістів, або більшість журналістів програми.

`Протягом місяця методом ведення переговорів з керівництвом компанії ми намагалися змінити ситуацію у подачі інформації у новинах на користь балансу та об’єктивності. На жаль, ми не досягли бажаного результату`, - говориться в оприлюдненій журналістами заяві.

`Такий новинний продукт ми вважаємо нелегітимним і не хочемо бути причетним до його створення. Хочемо нагадати, що Національна телекомпанія існує на кошти бюджету, який наповнюється за рахунок коштів платників податків. Це – гроші не уряду чи установ – це гроші, які платять до державної казни усі громадяни України. Чому ми – такі самі громадяни повинні давати нечесну і неправдиву інформацію, працювати за `темниками` – таким чином брати на себе відповідальність за брехню. Український народе – ми подолали страх, бо є більш сильне почуття –сором`, - говориться в заяві.

Журналісти закликали ведучих та випускових редакторів теле-компанії приєднатися до них.

Джерело: Єгор Соболєв, `Правда переможе`