Керівник управління охорони громадського порядку МВС України Олександр Савченко, який керує діями міліції під Адміністрацією Президента на питання кореспондента журналістської ініціативи `Правда переможе` Тетяни Марченко про те, що зараз відбувається, відповів, що АП зараз заблокована і група з 50 молодих людей пробили колеса `Камазу`. Він додав, що вони будуть насильно прибирати людей, які будуть йти далі, а тих, хто збирається чинити спротив - насильно затримувати.

Олександр Савченко сказав, що до тих людей, які просто стоять в них особливих питань немає. Але рано чи пізно їм доведеться відповідати за блокування доріг. Кримінальну справу щодо тих, хто стоїть на Хрещатику, вони порушувати не будуть. Але ніхто не має права перешкоджати руху транспорту.

На питання про власне відношення до подій в України, Савченко зауважив, що він - посадова особа і буде підтримувати того, кого оголосить Президентом ЦВК, або визнають за рішенням суду. Він додав, вірить в мудрість молоді, яка перебуває на Майдані, що вона не буде атакувати їх, бо вони - розумні люди.

А за обставин, якщо віддадуть наказ притісняти людей, то Савченко наголосив, що ніхто не може дати їм такого наказу і вони можуть тільки оборонятися. Проте, якщо на них нападуть, то вони не будуть займати пасивну позицію.

Джерело: Тетяна Марченко, Кореспондент журналістської ініціативи `Правда переможе`