Президент Леонід Кучма обвинувачує телекомпанію `5 канал` у підготовці інформаційного ґрунту для державного перевороту. Про це повідомляє МЦК. Про це він заявив, виступаючи на нараді національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів влади й місцевого самоврядування.

`Керівництво країни, фахівці з питань державної безпеки попереджали про те, що провокаційне мовлення так званих `чесних новин` на `5 каналі` спрямовано винятково на підготовку ґрунту для такого (державного) перевороту незалежно від результатів виборів`, - сказав Кучма. При цьому він зазначив, що влада не вживала ніяких санкцій до `5 каналу`, виходячи з демократичних міркувань. `Але виходячи з міркувань демократизму, державна влада не вживала ніяких санкцій проти `5 каналу`, хоча були законні підстави хоча б з погляду, що не виконувалися ті зобов`язання, (які бралися) при наданні ліцензії (на мовлення)`, - зазначив Президент.

На думку Кучми, якби влада раніше ухвалила рішення про закриття `5 каналу`, то в акціях протесту опозиції брала б участь набагато менша кількість молодих людей.

`Якби вчинили по-іншому, можливо б, сотні дітей, втягнених у демонстрації, сьогодні б не були поставлені під загрозу запалення легенів`, - сказав Президент.

МЦК