Спецпредставник президента РФ у зв`язках з Євросоюзом Сергій Ястржембський заявив, що Росія не буде уникати обговорення питання виборів на Україні, повідомляє МЦК.

`Якщо партнери по саміту піднімуть питання, то не було випадку, щоб Росія і наші партнери уникали обговорення`, - заявив Ястржембський в середу.

За його словами, раніше на порядку денному саміту ЄС-РФ, який відбудеться в четвер в Гаазі, `питання про вибори в Україні не стояло`.

Він зазначив, що `дещо незручно вести діалог з цього питання, оскільки Євросоюзу краще вести діалог з Україною, а не з Росією по виборам в Україні`.

Також Ястржембський підкреслив, що на цей момент немає офіційних даних результатів президентських виборів в Україні. У зв`язку з цим він підкреслив, що `поки що обговорювати за великим рахунком нема чого`.

Відповідаючи на запитання про то, чи не бояться в Росії, що ситуація, яка виникла в Україні, стане проблемою, Ястржембський сказав: `На щастя, про це рано говорити, це було б просто не конструктивно`. Разом з тим, за його словами, `небезпека існує завжди, коли люди один одного не чують`.

Говорячи про можливість введення Заходом санкцій стосовно України, Ястржембський зазначив: `Ми вважаємо, що це не кращий спосіб з`ясування стосунків з країною, до якої у ЄС, скажемо, є питання. Санкціями пошуку компромісу не поможеш. Тому, якщо розум ненароком затьмариться так, що буде оголошено про введення санкцій, це не приведе точно до розуміння з нашої сторони`.

МЦК