Міністерство внутрішніх справ України спростовує інформацію щодо присутності загонів російського спецназу, про існування розпорядження Міністра внутрішніх справ викрасти лідера БЮТ Юлію Тимошенко і таємно вивезти її до Росії, а також про розкол серед міліціонерів. Про це повідомили в середу начальник департаменту у зв`язках з громадськістю МВС України Тетяна Подошевська.

`Спецназу немає і бути не може, тому що правоохороні органи в стані захистити себе та народ`, - в черговий раз спростувала Подошевська інформацію про присутність в столиці російського спецназу. Кажучи про чутки, які розповсюджуються в Інтернеті, про можливість викрадення Тимошенко, начальник департаменту сказала, що `це абсолютно не відповідає дійсності`. `Ми категорично спростовуємо це. Це брехня`, - підкреслила Подошевська.

Відповідаючи на запитання про те, чи правда, що частина українських міліціонерів готова перейти на бік Віктора Ющенка, начальник департаменту сказала: `Міліція на сьогоднішній день - єдиний монолітний орган`. За словами Подошевської, інформація про розкол в міліцейських рядах також є не більш ніж чутки, тому `грузинський варіант` для України виключений. `Грузинського варіанту не буде`, - заявила вона.

Коментуючи ситуацію в Києві в цілому, Подошевська зазначила, що події, які сьогодні відбуваються, представляють собою `рідну стихію для тих, хто не дружить з законом`.

Джерело: МЦК