Міністерство оборони України спростовує повідомлення про те, що в сторону Києва рухається чи збирається рухатися бронетанкова колона. Про це заявив агентству `Інтерфакс-Україна` в середу начальник управління прес-служби Міністра оборони Андрій Лисенко.

`На сьогодні Збройні Сили України проводять заняття у звичному режимі. Бойова техніка перебуває на полігонах, в парках бойових машин, надійно охороняється`, - заявив він.

Відповідаючи на уточнююче запитання агентства, Лисенко зазначив, що мова йде тільки про танки, котрі перебувають під керівництвом Міністерства оборони.

Відповідаючи на запитання про кадри, які були показані низкою телеканалів, на яких зняті кадри з завантаженням на залізничний ешелон у Запоріжжі гармат і БТРів, Лисенко повідомив, що `це техніка, а саме протитанкові гармати, з частини, яка скорочується згідно графіка реформування Збройних Сил`. `Ця техніка буде направлена на склад зберігання озброєнь, вона опечатана і буде законсервована`, - сказав він.

За словами Лисенка, `це - не перший ешелон, уже кілька місяців поспіль іде цей плановий процес`. Він зазначив, що про пересування цієї техніки були поставлені до відома керівництво Запорізької області.

Джерело: МЦК