Міністерство закордонних справ закликає дипломатів відмовитися від демонстрації власних політичних поглядів під час виконання службових обов`язків. Про це сказано в заяві зовнішньополітичного відомства України.

МЗС зазначає, що до моменту офіційного затвердження підсумків президентських виборів Центральною виборчою комісією легітимним керівником Української держави залишається законно обраний президент Леонід Кучма. Він є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, дотримання Конституції України, прав і свобод громадян.

Раніше близько 150 дипломатів вирішили підтримати кандидата в президенти з високим моральним авторитетом. Заяву дипломатів зачитав керівник прес-служби МЗС Маркіян Лубківський у вівторок у прес-клубі штабу лідера блоку партій `Наша Україна` Віктора Ющенка.

Посол України в Австралії Олександр Міщенко закликав всіх дипломатів приєднатися до заяви про підтримку високоморального кандидата. Після цього міністр закордонних справ Костянтин Грищенко закликав дипломатів залишатися професіоналами і розділяти роботу та власні політичні симпатії.

Українські новини