Президентська присяга, яку 23 листопада склав Віктор Ющенко не відповідає її процедурі, описаній в Конституції. Так вважає міністр юстиції Олександр Лавринович.

Він нагадав, що згідно з Конституцією, президент приймає присягу на врочистому засіданні парламенту. А його, як сказав Лавринович, 23 листопада не було.

Міністр юстицій також сказав, що акції протесту, які зараз тривають у Києві, можуть відповідати законам, але лише в тому разі, якщо вони не супроводжуються перекриттям руху та перешкоджанням життєдіяльності міста.

Лавринович також повідомив, що вважає неправомірними визнання обласними та міськими радами Ющенка президентом.

Учора у Верховній Раді Ющенко заприсяг на вірність народу України, і присягнув у тому, що буде відстоювати права та свободи громадян. Втім спікер парламенту Володимир Литвин, коли Ющенко зібрався приймати присягу, закрив засідання.

22-24 листопада Івано-Франківська та Львівська облради, а також Львівська, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська, Рівненська, Вишгородська, Самбірська, Дрогобицька, Трускавецька, Стрийська міськради визнали Ющенка президентом.

Українські новини