`Протягом місяця методом ведення переговорів з керівництвом НТКУ ми намагалися змінити ситуацію у подачі інформації у новинах на користь балансу та об’єктивності. На жаль, ми не досягли бажаного результату` - йдеться в заяві.

Вони зазначили, що керівництво телекомпанії не спроможне впливати на зміст новин. Цим самим порушується закон України про інформацію, право українців на отримання об’єктивної, повної і суспільно важливої інформації.
`Такий новинний продукт ми вважаємо нелегітимним і не хочемо бути причетним до його створення. Хочемо нагадати, що Національна телекомпанія існує на кошти бюджету, який наповнюється за рахунок коштів платників податків. Це – гроші не Уряду чи установ – це гроші, які платять до державної казни усі громадяни України. Чому ми – такі самі громадяни повинні давати нечесну і неправдиву інформацію, працювати за „темниками` ( які не мають жодних посилань на джерела та вихідних даних ) – таким чином брати на себе відповідальність за брехню. Український народе – ми подолали СТРАХ, бо є більш сильне почуття – СОРОМ`.

Під заявою підписались 14 журналістів Вістей Першого Національного каналу.

`Новий вибір - 2004`