У заяві,розповсюдженій серед журналістів, Комітет виборців України повідомляє, що напередодні оголошення офіційного результату виборів тривають спроби фальсифікації виборчих документів. `Так, сумнозвісна виборча комісія №100 у Кіровоградській області ранком 24 листопада оголосила результати виборів по округу, які повністю суперечать даним паралельного підрахунку голосів і даним протоколів дільничних виборчих комісій. За даними дільничних комісій, більшість голосів у ТВО№100 отримав Віктор Ющенко (78257 голосів виборців), в той час, коли Віктор Янукович отримав 57574 голосів. Однак, територіальна виборча комісія сфальсифікувала протокол і оголосила перемогу Віктора Януковича з результатом 92580 голосів виборців. За даними комісії Віктор Ющенко отримав 40857 голосів`, - йдеться в заяві. КВУ має у своєму розпорядженні копії протоколів з мокрими печатками, відеозаписи процесу підрахунку та оголошення результатів на дільницях. Комітет обіцяє зробити все можливе, щоби підлог виборчих документів став підставою для порушення кримінальних справ проти винних.
окрім того, КВУ повідомляє , що голова Кіровоградського обласного осередку КВУ Володимир Гришко вже другу добу продовжує голодування в приміщенні ТВК на знак протесту проти незаконних дій територіальної комісії та бездіяльності прокуратури.

КВУ у свої заяві звертається до Центральної Виборчої комісії із проханням не приймати до розгляду протокол із виборчої комісії округу №100, а також дані із дільниць, де існують видимі ознаки та докази фальсифікацій. КВУ наголошує, що врахування завідомо неправдивих даних є кримінальним злочином, що підпадає під дію статті 158 ККУ і може стати підставою до притягнення до відповідальності членів ЦВК. Центральна виборча комісія повинна прийняти остаточне рішення, базуючись на перевірених та достовірних даних.

Також Комітет виборців `вітає активність громадян, мирний характер зборів та демонстрацій, зважену поведінку більшості працівників правоохоронних органів, чесну громадянську позицію ряду журналістів`.

`Новий вибір-2004`