У вівторок, 23 листопада, Харківська обласна рада й Севастопольська міська рада засудили дії лідера опозиції Віктора Ющенка, передають українські мережеві ЗМІ.

Харківська облрада на своїй позачерговій сесії 23 листопада прийняла заяву, у якій назвала дії лідера опозиції Віктора Ющенка конституційним переворотом і засудила їх.

`Ми рішуче засуджуємо спробу Віктора Ющенка і його прихильників зробити конституційний переворот і силове захоплення влади`, - сказано в заяві облради.

Депутати відзначають, що спроби незаконним силовим шляхом скасувати результати виборів не можуть бути виправдані ніякими обвинуваченнями в порушеннях, тим більше, що в більшості з них винуваті прихильники лідера об’єднаної опозиції.

Облрада вимагає також припинити втручання у внутрішній процес України закордонних прихильників і спонсорів Віктора Ющенка, які намагаються нав’язати Україні грузинський сценарій розвитку подій.

Харківська облрада нагадала, що кандидат у Президенти, прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив про готовність врахувати думку виборців Ющенка і надати гідне місце їх лідерам у новій системі державної влади. `Ми закликаємо обидві сторони негайно сісти за стіл переговорів і знайти шляхи виходу українського суспільства зі стану конфронтації`, - сказано в заяві.

Нагадаємо, що у вівторок, 23 листопада, близько 80 тисяч харків’ян узяли участь у мітингу на підтримку Віктора Ющенка на площі біля виконавчого комітету Харківської міськради і закликали депутатів міськ ради узвалити рішення про недовіру ЦВК і невизнання оголошених нею результатів виборів Президента.

Севастопольська міська рада засуджує прихильників лідера блоку партій `Наша Україна` Віктора Ющенка за масові акції на його підтримку.

Про це зазначено у зверненні депутатів Севастопольської міської ради 14-го скликання до Президента Леоніда Кучми і Верховної Ради у зв’язку з незаконними діями штабу Віктора Ющенка після 2-го туру голосування на виборах Президента України.

`Депутати Севастопольської міської ради засуджують незаконні дії команди Ющенка, вимагають припинити втручання у внутрішньополітичний процес в Україні закордонних прихильників і спонсорів Віктора Ющенка, які прагнуть нав’язати Україні грузинський сценарій розвитку подій і позбавити народ України конституційного права на обрання Президента країни відповідно до власної волі`, - сказано в зверненні.

У документі також підкреслюється, що попередні дані Центральної виборчої комісії про перемогу Віктора Януковича збігаються з вибором севастопольців, тому що 89% жителів міста підтримали Януковича.

`Висловлюючи волю севастопольців, депутати міської ради звертаються до Президента України і Верховної Ради вжити всіх законних заходів для наведення громадського порядку, дотримання конституційних норм, збереження громадянського миру в нашій державі`, - сказано в зверненні.

Нагадаємо, що 23 листопада Донецька обласна рада своїм рішенням визнала прем’єр-міністра Віктора Януковича Президентом, обраним під час повторного голосування 21 листопада, і вирішила виконувати його накази і розпорядження.

На підтримку Віктора Януковича також виступили депутати Закарпатської обласної ради.

А Одеська обласна рада закликала вчора Леоніда Кучму ввести надзвичайний стан у країні.

ІМІ