Всеукраїнська партія `Братство`, яку очолює учасник першого туру президентських виборів Дмитром Корчинським, заявляє про політичну помилку кандидата в Президенти Віктора Ющенка, котрий прийняв у вівторок у залі парламенту на Біблії присягу Президента.

`Помаранчеві` вперше припустилися надзвичайно серйозної помилки. Це про присягу на Острозькій біблії. Здавалося б, усе йде саме так, як треба, ніхто не б`є, ніхто не стріляє, Голова Верховної Ради йде на поступки, про які не можна було навіть мріяти - відкриває засідання без наявності кворуму`, - йдеться у заяві `Братства`.

`У такій ситуації важливо було йти на все, щоб зберегти у себе Литвина. Замість цього революціонери повели себе як школярі, які скакають по партах тоді, як учитель вийшов на хвилинку`, - зазначили у `Братстві`, нагадавши, що Ющенко прийняв присягу після того, як Литвин закрив сесію.

У `Братстві` називають факт присяги Ющенка `політичною помилкою`, зазначаючи, що `якщо `помаранчеві` стоять на сторожі Конституції, то треба через резолюції Верховної Ради `додавлювати` ЦВК до ухвалення потрібного рішення`.

`Якщо відбувається революція, тоді треба проголошувати Комітет національного спасіння і очолити його. Насправді ж був проголошений начебто конституційний президент всупереч Конституції. Це ще раз показало, що революціонерів цікавить не майбутнє України, а тільки високі пости, і якомога швидше`, - підкреслюють у `Братстві`.

МЦК