З трибуни на Майдані Незалежності народний депутат України, полковник Григорій Омельченко звернувся до голів СБУ та МВС Ігоря Смєшка та Миколи Білоконя. Він зазначив, що особисто знайомий з паном Смєшком і вважає, що має моральне право на те, аби закликати його перейти на сторону українського народу та не допускати силового варіанту. `Виконайте до кінця свій офіцерський обов`язок... та будьте разом тут з українським народом!` - додав він. Григорій Омельченко закликав Смєшка підняти спецпідрозділ `Альфа`, роззброїти і арештувати бійців спецпідрозділів Російської Федерації, про які, за його словами, знають всі, а говорять вголос депутати та журналісти.

Він звернувся до курсантів військових училищ для того, аби вони залишили аудиторії та прийшли на майдан Незалежності захистити протестуючих.

Він закликав прихильників Віктора Януковича пристати на бік помаранчевих і привітав від імені Спілки офіцерів України всіх з присягою Віктора Ющенка, заявивши, що Спілка присягається на вірність Ющенку.

Олександр Зінченко закликав народ, присутній на майдані, до спокою.
ІМІ